De Run 8227 - 5504EM Veldhoven - 040-253 33 73 -
Moderne woning in Veldhoven

In samenwerking met de opdrachtgever en architect Eikplan zijn we trots dat er een pracht van een woning is... Lees meer »


Historie

Het oorspronkelijke “Aannemingsbedrijf J. Lamers” is opgericht in 1924 te Bladel. De heer Jan Lamers is het bedrijf als eenmanszaak begonnen. Hij zette hoofdzakelijk vrijstaande huizen. Zijn broers zijn na enkele jaren overgekomen uit Gelderland. Kort daarop zijn zij bij hem in dienst gekomen en veranderde de naam in de “Gebr. Lamers”. Het bedrijf was inmiddels verhuisd van Bladel naar Waalre. In Waalre is zijn bedrijf uitgegroeid tot ca. twintig personeelsleden. De werken bestonden toen nog uit het zetten van vrijstaande huizen en daarbij bedrijfspanden. Na de 2e wereldoorlog is het bedrijf gestart met het zetten van noodwoningen in de omgeving van Eindhoven Valkenswaard, Venlo en Maastricht. Het bedrijf groeide hierdoor uit naar ca. vijfhonderd personeelsleden. Naar aanleiding van de noodhuizen zijn zij hele projecten gaan zetten bestaande uit complete woonwijken incl. wegen, viaducten, kerken etc.
Jan Lamers wilde het op een gegeven moment rustiger aan gaan doen en is in midden jaren vijftig naar Waalre gegaan. Daar heeft hij zich toegelegd op het produceren van de hollebouwsteenvloeren. Begin jaren zestig is de heer Jan Lamers definitief uit de zaak gestapt en met zijn zoon Joep Lamers opnieuw in Veldhoven gestart.

Het bedrijf dat zij in 1963 hadden opgericht onder de naam “Lamers&zoon” is de grondlegger voor het bedrijf van wat het nu is. Bij het starten heeft men tevens besloten om het bedrijf klein te houden om zo de zaken zelf beter te kunnen overzien en in de hand te houden. De werken die zij realiseerden waren voornamelijk nieuwbouw, verbouw en renovatie van villa’s, boerderijen etc. Hiervoor maakte zij de trappen en kozijnen zelf in een machinale werkplaats in Waalre.

In 1974 heeft Joep Lamers zijn werkplaats van Waalre verhuisd naar Veldhoven. Dit omdat hij zelf in Veldhoven woonde en zijn werkplaats dichter bij huis wilde hebben. Een jaar later heeft hij een nieuw woonhuis voor de werkplaats gezet met daarin het kantoor gevestigd.

In 1995 is de zoon van Joep Lamers in het bedrijf gekomen nadat hij zijn M.T.S. diploma afgerond had. Na het opdoen van werkervaring bij collegiale bouwbedrijven is hij medio 1997 thuis gestart met het “aannemersdiploma”op zak. In 2002 is het kantoor verhuisd naar de Run 8227 waar het bedrijf zelf een woonhuis met twee bedrijfshallen gerealiseerd heeft. Begin 2003 is de vennootschap onder firma overgegaan naar een besloten vennootschap waarbij de zoon, Kees – Jan Lamers als algemeen directeur in dienst getreden is.

Ontwerp en techniek © 2011-2021 Montay Media