Projectbouw

Woningbouwproject in Eindhoven

Fraaie gezinswoningen te Eindhoven

Het plan bestaat uit vrijstaand geschakelde woningen, geschakelde twee-onder-een kap, hoekwoningen en tussenwoningen in een gewilde woonwijk Meerhoven. De woningen hebben een gevarieerde uitstraling en eigen kenmerken. Dit maakt deze unieke woningen een plek waar mensen graag willen zijn. Al deze woningen hebben meegedaan met het pilotproject voor de nieuwe wetgeving kwaliteitsborging.

Aandacht voor Landleven in Aannemer, het vakblad voor het uitvoerend bouwbedrijf

Extra schakel in de keten – Over de aansprakelijkheid van de kwaliteitsborger (PDF) »

Aannemer april 2017 – Wat als de kwaliteitsborger straks een fout maakt? Is hij dan aansprakelijk? Dat is de kernvraag in deel 5 van de serie over de pilot van Aannemingsbedrijf Lamers en kwaliteitsborger PlanGarant. “De kwaliteitsborger is een extra schakel in de keten die is aan te spreken.”

 

Oefenen met kwaliteitsborging – ‘We moeten meer projecten doen!’ (PDF) »

Aannemer januari 2017 – Aannemingsbedrijf Lamers en kwaliteitsborger PlanGarant doen bij de bouw van negen woningen in Eindhoven ervaring op met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. In het vierde en laatste deel van de serie over dit project kijken we naar de afbouw- en opleverfase en leerpunten voor de betrokkenen.

 

Leren werken met nieuw stelsel – Een vinkje voor bouwkwaliteit (PDF) »

Aannemer maart 2016 – Kwaliteitsborger PlanGarant toetst het werk van Aannemingsbedrijf Lamers bij de bouw van negen woningen in Eindhoven. Doel: leren werken volgens het nieuwe stelsel van private kwaliteitsborging. “Voldoe je aan je verplichting richting je klant? Daar kijken we naar en dat bevestigen we.”

 

Experiment private kwaliteitsborging – Constructieberekening en EPC pas later indienen (PDF) »

Aannemer juni 2015 – Hoe verandert het nieuwe stelsel van private kwaliteitsborging het bouwproces? Vakblad Aannemer kijkt mee bij een project van negen woningen van Aannemingsbedrijf Lamers, dat valt onder een experiment in het kader van de Crisis- en herstelwet dat vanuit BouwGarant met dit nieuwe stelsel wordt begeleid. Dit is deel 2 van een serie. “De communicatie is heel open.”

 

BouwGarant en aannemer doen ervaring op – Experiment met private kwaliteitsborging (PDF) »

Aannemer december 2014 – De bouw stevent af op een stelsel van private kwaliteitsborging. Wat betekent dat voor bouwbedrijven? Aannemer volgt in een serie artikelen een experiment dat vanuit BouwGarant met dit nieuwe stelsel wordt uitgevoerd. Dit is deel 1, een introductie.